Με επιτυχία έγινε η ημερίδα για τον αθλητικό στοιχηματισμό.

Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών(ΕΒΕΑ) πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Αθλητικός Στοιχηματισμός Σήμερα: Προκλήσεις και προοπτικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Η θεματολογία που υπήρχε και συζητήθηκε στην ημερίδα ήταν:

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: Ο κλάδος του Online Gaming στην Ελλάδα - Οικονομικές δυνατότητες και Ευκαιρίες

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ: Τεχνολογικές εξελίξεις, Καινοτομία, Κανονιστικό πλαίσιο

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙII: Στοίχημα και επιστροφή στην κοινωνία : Χορηγίες, Διαφήμιση και Μέσα Επικοινωνίας

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙV: Παιγνιόποιηση και e-sports (Ηλεκτρονικός Αθλητισμός): Ματιά στο μέλλον

Το λόγο πήραν οι Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, οι Βουλευτές Μάριος Κάτσης, Γιάννης Παππάς και Κωνσταντίνος Μπογδάνος οι οποίοι τόνισαν πως ήταν πλέον απαραίτητο να μπει ένα τέλος στο προσωρινό καθεστώς που ισχύει από το 2011στον χώρο του στοιχήματος και των στοιχηματικών εταιριών.

Το συμπέρασμα των όσων είπαν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της ΕΕΕΠ ήταν ότι τούτη την ώρα είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αλλαγές, αλλά αναγνώρισαν ότι το νομοσχέδιο μπορεί να βελτιωθεί.

Γενικότερα υπήρχε μια αίσθηση(και από τα "πηγαδάκια" στα διαλείμματα) ότι η κυβέρνηση ξέρει να ακούει ή έστω έχει την  διάθεση να ακούσει...

Πάντως οι κύριοι Κωνσταντίνος Μπογδάνος(Βουλευτής) και Ηλίας Κατρακάζης (Μέλος της ΕΕΕΠ) παραδέχθηκαν ότι είναι λογικές οι αντιδράσεις των στοιχηματικών αφήνοντας έτσι ανοιχτό παράθυρο για διάλογο και...τροποποιήσεις.

Από την πλευρά των στοιχηματικών εταιριών τόνισαν το πόσο σημαντικό ήταν να ρυθμιστή η αγορά με τον νέο νόμο ενώ παρουσιάστηκαν επιχειρήματα και σε σχέση του τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, κάποια «ελαττώματα» που κατά την γνώμη τους θεωρούν ότι έχει το νέο νομοσχέδιο.

Αυτά που θεωρούν οι στοιχηματικές πως χρειάζονται επανεξέταση είναι…

  • Το κόστος αδειοδότησης.
  • Η φορολογία.
  • Το Μεταβατικό Πλαίσιο.

Στην ημερίδα τέλος που ήταν ελεύθερη για το κοινό παραβρέθηκαν για να ενημερωθούν γύρω από το νέο νομοσχέδιο, την διαφήμιση των εταιριών στα μέσα, τις χορηγίες, και τον ηλεκτρονικό αθλητισμό, άνθρωποι της πολιτικής, της ρυθμιστικής αρχής(ΕΕΕΠ), του αθλητισμού(ο Παναγιώτης Φασούλας που ήταν και ομιλητής) εκπρόσωποι των στοιχηματικών εταιριών, στοιχηματικές ιστοσελίδες προγνωστικών, Μέσα ενημέρωσης, όπως και φοιτητές από το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που μαζί με το Ελληνικό Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον, συνδιοργάνωσαν με την υποστήριξη της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικών Δημοσιογράφων, την 3η Διεθνή Διεπιστημονική Ημερίδα.

Το Diavolakos.net ήταν εκεί και έτσι μπορούμε να πούμε από πρώτο χέρι πως η ημερίδα είχε απόλυτη επιτυχία και μακάρι τέτοιες ενέργειες να έχουν συνέχεια.

 

Stoiximan.gr

Stoiximan.gr

"Mobile Operator of the Year - EGR Awards 2019"
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Bet365.gr

Bet365.gr

"Κορυφαία στον κόσμο"
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Pamestoixima.gr

Pamestoixima.gr

"Με super αποδόσεις"
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Betshop.gr

Betshop.gr

"Εδώ είναι το παιχνίδι"
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Bwin.gr

Bwin.gr

"Το παιχνίδι πιο αληθινό από ποτέ 21+"
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Sportingbet.gr

Sportingbet.gr

"Όχι τυχαία επιλογή"
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Interwetten.gr

Interwetten.gr

"Betting is our sport"
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Vistabet.gr

Vistabet.gr

"Όλα παίζονται εδώ"
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Novibet.gr

Novibet.gr

"100% δίπλα στον παίκτη"
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Στοιχηματικές

Stoiximan NewTVCSkin L

Stoiximan NewTVCSkin R